V okviru participativnega proračuna MO Ptuj bomo na Grajeni dobili učilnico na prostem. Da bi znižali stroške, smo se odločili nekaj del opraviti zaposleni na šoli skupaj s starši.

Sredina delovna akcija je bila zaradi dežja prestavljena na četrtek, 9. 5. 2024. Vodji projekta na šoli Aljažu Selinšku in mojstru Matjažu Skazi smo se ob 16. uri pridružili prvi starši. Odstraniti je bilo treba travno rušo in v izkope nasipati gramoz ter utrditi podlago. Poprijeli smo za lopate, krampe, samokolnice in grablje, gospod Gojkošek in gospod Šmigoc pa za vibrirni plošči. Gospod Dolenc je z vapom očistil betonski zid, ki zdaj kot nov čaka, da ga poslikajo učenci skupaj z grafiterjem Aleksandrom Fenosom. Po seji sveta staršev so se nam pridružili še ravnateljica, vodja podružnice in predstavniki sveta staršev. Po štirih urah dela se nam je še kako prilegel golaž iz šolske kuhinje.

Delo je teklo kot po maslu. Učilnice na prostem se ne veselijo le otroci, ampak skupaj z njimi tudi mi starši, ki smo ponosni, da smo lahko vsaj malo pomagali pri tem in dokazali, da na Grajeni še znamo skupiti skupaj.

Hvala vsem, ki ste sodelovali, in vabljeni, da se pridružite naslednji delovni akciji, ki je načrtovana v naslednjem tednu (natančen termin bo še objavljen).

Tatjana Šmigoc   

(Visited 76 times, 1 visits today)